Du bygger for os - vi bygger på dig!

 

I KONSTRUKTØREN A/S har vi en vision om at vort byggeri skal være med til at efterlade en bedre verden til vore efterkommere – dette er en del af den globale bevægelse Cradle to Cradle. Dette kommer allerede nu til udtryk gennem projektet Energiparken, som er beskrevet andetsteds på hjemmesiden. For Claus Davidsen ligger det også meget på sinde, at medarbejderne trives og helst ved arbejdslivets ophør skal kunne trække sig tilbage i en fysisk tilstand, der minder meget om ungdommens.

Derfor fokuseres der meget på at modvirke fysisk og psykisk nedslidning hos KONSTRUKTØREN A/S, og vi er i foråret 2010 i gang med et projekt, der hedder; ”Du bygger for os – vi bygger på dig”. Projektet gennemføres i samarbejde med vores mangeårige samarbejdspartner; FirmCare Consulting ApS med støtte fra Forebyggelsesfonden.

Projektet sætter fokus på arbejdsrutiner, kommunikation og samarbejde og involverer alle medarbejdere i virksomheden, der gennem teambuilding, coaching og kurser bliver bedre til at arbejde sammen, kommunikere og tage ansvar for egen trivsel. På denne måde bliver alle med til at dele og føre Claus Davidsens vision for firmaet ud i livet, og dermed sætte nye standarder for arbejdet i byggebranchen. På billedet nedenfor ses et af holdene under teambuilding i Marbæk, hvor der blev sat fokus på kommunikation, samarbejde og kreativitet.

  

Hvor gode var vi så?

Dette var et af punkterne fra de netop overståede teambuildingsforløb i uge 4 – og lad det bare være sagt med det samme: I var gode! Mandagens hold med 8 medarbejdere opnåede 21 p., tirsdagens hold med 9 medarbejdere fik 22 p. og onsdagens hold blev vindere med 23 p. Stort tillykke med det resultat. Teambuildingsforløbet startede på Hjerting Badehotel kl. 7.30, hvorefter der var præsentation af dagens program og af alle deltagerne. Herefter var der omklædning og afgang til Marbæk.

Nu skulle holdende så i tæt samarbejde gennemføre 6 øvelser – alle med fokus og vægt på kommunikation og evnen til at lytte/forstå – og igen igen: Heller ikke Konstruktøren er verdensmester i denne disciplin. Men hvad der manglede i lytteteknik og tydelig tale, blev til gengæld opvejet af god vestjysk handelstalent og forsøg på krejleri. Når en opgave ikke var gennemført 100%, var det oftest os som instruktører der var fejlbehæftet, og man kunne ”da godt nøjes med 1 bonuspoint pga. vores slendrian…”.

Tilbage på Hjerting Badehotel 2 timer senere og med en kop kaffe i hånden, blev formiddagens forløb og oplevelser evalueret. Selv om udfordringerne havde været lige til en grænse, var alle hold om mulig nu endnu mere opsatte – og da alle hold samtidig på dette tidspunkt af forløbet rent faktisk kunne sætte ny teambuildings-rekord (slå de 23 p. der har været gældende siden 2006), var det vores oplevelse at frokosten blot skulle overstås og vi alle skulle videre. Efter frokost følger det der kaldes ”dødemandstimen”, og vi havde i vores valg af programmet forebygget denne seance omkring fordøjelsen af frokost, ved at indlægge en jubelseance for Claus, Anders F. og Ole T. Altid dejligt at opleve menneskers spontane reaktion på godt kammeratskab. Nu kaldte så putte-banen og opgave nr. 7. Denne opgave er historisk set den sværeste – og det er den fortsat.

Adfærdsmodellen blev gennemgået og I skulle nu ud i 2 grupper og drøfte hvilke svagheder der findes i Konstruktøren, i jeres måde at samarbejde på og i samspillet mellem ”Kontoret” og ”Marken”. Og mange tak for de mange gode input I kom med. Ikke mindre end 10 flip-ower plancher blev udfyldt og vi er i skrivende stund i gang med at lede efter fællesnævnere og den røde tråd i jeres inspark. Vi ser frem til et rigtig godt forløb omkring ”Du bygger for os – vi bygger på dig…”

Torben Pallesen og Carsten Kryth